Ben jij al jaren een lasser of volg je momenteel een opleiding om metaalbewerker te worden? Of vraag jij je af wat je kunt verdienen als je lasser zou worden? Dan is dit de pagina waar je, onder andere op basis van verschillende vacatures, meer over het werk van lasser te weten komt.
Want als jij de mogelijkheden als lasser wilt verkennen, is het wel zo prettig om meteen een idee te krijgen van de openstaande vacatures. Dat zorgt er namelijk voor dat je ook weet hoe een werkdag er precies uitziet en waar je zoal komt te werken.
Je hoeft momenteel als metaalbewerker niet lang te zoeken om een geschikte vacature te vinden. Er is veel vraag naar lassers door het hele land van bedrijven uit een groot aantal branches.
Wat doet een lasser?
Als lasser ben je vooral bezig met het maken van verbindingen tussen verschillende stukken metaal. Ook kan je worden ingezet om machines te maken of onderdelen te produceren. Jij bent de enige persoon die twee onderdelen bij elkaar brengt. Puur omdat je het lasapparaat tot in perfectie machtig bent.
De daadwerkelijke werkzaamheden die je als metaalbewerker uitvoert zijn veelzijdiger dan wat hierboven beschreven is. Je bent weliswaar veel bezig met het aan elkaar lassen van onderdelen en materialen. Voor en na dit proces, komt er echter nog veel bij kijken.
Zo neem je verschillende voorzorgsmaatregelen om je eigen veiligheid en die van anderen te waarborgen. Daarnaast doe je kort onderzoek naar de beste manier om te lassen en welke materialen hiervoor nodig zijn. Tenslotte worden de te lassen onderdelen grondig schoongemaakt zodat je rustig je werk kunt doen.
Binnen het vak van metaalbewerker, kun je in de praktijk alle kanten op. Binnen de autobranche heeft een metaalbewerker een volledig ander pakket aan werkzaamheden dan een lasser die incidenteel ingezet wordt.
Hoe ziet je dag eruit?
Veel beroepen kennen een dagelijkse invulling die min of meer gelijk blijft. Ook als lasser is het bij bepaalde bedrijven mogelijk dat je dagen op elkaar lijken. Vooral als je aan langdurige projecten meewerkt, is het niet ongewoon dat je een maand van te voren al weet wat je elke dag moet doen.
Er zijn echter ook veel bedrijven waarbij iedere dag op geen manier lijkt op de vorige. En dat kan verfrissend werken, want je raakt hierdoor minder snel in een sleur en je maakt van alles mee. Dit is vooral het geval bij bedrijven waar je voor meerdere klanten en projecten werkt. Doordat je telkens weer met een andere situatie te maken hebt, kom je meer tegen en dat zorgt voor een leukere werkervaring.
Waar werk je als lasser?
Als lasser werk je door het hele land, bij de meest uiteenlopende bedrijven. Tenminste, als je voor een flexibele baan kiest waarbij je veelzijdig kan worden ingezet. Zoals je in ons huidige aanbod lasser vacatures kunt zien, lopen de precieze mogelijkheden uiteen. In een veelzijdige baan als metaalbewerker, kan je de ene week in Rotterdam werken en de andere week weer in Dubai. Mocht dit iets zijn waar je in geïnteresseerd bent, dan zijn er altijd wel vacatures te vinden waarmee dit mogelijk is.
Het overgrote deel van de vacatures richt zich op het uitvoeren van laswerkzaamheden bij een enkel bedrijf, op een enkele locatie. Hierdoor kun je gericht op basis van de locatie je nieuwe job uitkiezen en hoef je niet te reizen voor je werk. Behalve naar je werkgever natuurlijk.
Wat is het salaris van een lasser?
Het salaris dat je als metaalbewerker verdient, ligt gemiddeld rond de € 1700 bruto per maand. Als je naarmate je beroep je blijft specialiseren, kun je op basis van extra ervaring ook meer verdienen. Gespecialiseerde lassers verdienen daardoor tot wel € 2500 gemiddeld per maand. Hoe specifieker de branche en hoe schaarser de lassers binnen deze branche zijn, hoe meer je als lasser kunt verdienen.
Naast de bekende kenmerken als ervaring en specialisatie, heeft de locatie waar je werkt ook veel invloed op je salaris. Bedrijven buiten de Randstad, bijvoorbeeld uit Groningen of Limburg, betalen over het algemeen minder aan een metaalbewerker dan binnen de Randstad. Dit heeft alles te maken met het aantal beschikbare lassers versus de vraag van bedrijven naar lassers.
Welke opleiding om lasser te worden?
Je kunt een lasser worden als je op het voortgezet onderwijs al een technische richting gevolgd hebt. Via extra cursussen, bijvoorbeeld via de lasschool, kun jij je vervolgens specialiseren als metaalbewerker. Er zijn verschillende 1-daagse cursussen waar je leert lassen. Ook kun je kiezen, indien je jouw ervaring meteen op een hoger niveau wilt brengen, intensievere en daardoor ook waardevollere cursussen te volgen. Voorbeelden hiervan zijn;
– Autogeen lassen
– Kunststof lassen
– Precisie lassen
– Solderen van metalen
Dergelijke cursussen zijn door heel Nederland te vinden en worden dan ook door verschillende onderwijsinstellingen aangeboden. Indien het vakgebied van lasser jou wel iets lijkt, kost het je betrekkelijk weinig tijd om je hiervoor te specialiseren.
Tijdens je loopbaan als metaalbewerker, kun je altijd bij blijven leren om je te specialiseren voor andere vakgebieden. Hier krijg je tijdens je opleiding zelfs al alle kans voor!
Interessante Vacatures en baankansen
Wil jij als lasser aan de slag? Aan de mooiste projecten door het hele land werken? Dan hebben we verschillende vacatures voor je klaarstaan.
Doordat de vraag naar lassers momenteel groter dan het aanbod is, hoef je niet bang te zijn dat je uit maar een paar vacatures kunt kiezen.
Jij kunt zelf bepalen in welke branche je aan de slag gaat. Je hebt zelfs alle keus waar je in Nederland als lasser gaat werken.
Wacht daarom niet langer dan nodig is. Ben je benieuwd naar de nieuwste vacatures? Ontdek dan hier welke vacatures er op dit moment open staan en klik op onderstaande link!