Wie Ben Ik

Mijn naam is Peter Rijsdam.
Ik ben zowel de oprichter als eigenaar van Zeetoppers, een organisatie waar ik bovendien erg trots op ben.

Wat is mijn verhaal:

Doordat ik 16 jaar op zee heb gewerkt met de bedoeling veel ervaring op te doen, heb ik veel van de scheepvaart kunnen ontdekken. In het bijzonder van verschillende scheepvaart branches. Ik ben bijvoorbeeld begonnen in de koopvaardij bij de Holland Amerika Line. Daarna ben ik overgestapt naar de offshore constructie op de platformen van Heerema. Overstappen naar de offshore was voor mij een bewuste keuze om ten eerste mijn certificaten uit te breiden en ten tweede om minder lange zeereizen te maken. Na enkele jaren op de kraanschepen gevaren te hebben kreeg ik echter een mogelijkheid om naar de offshore drilling over te stappen.

Kapitein

offshore drilling, drill schip, organisatie, zeetoppersUiteindelijk ben ik kapitein geworden op een boorschip. Een fantastische tijd waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik heb leiding mogen geven en nauw samengewerkt met ontzettend veel mensen. Mensen met verschillende achtergronden en ieder met zijn of haar eigen unieke verhaal. Contact hebben met de bemanning is enorm belangrijk en iets wat ik met veel plezier deed. Een tijd die ik nooit had willen missen.
Ik ben gestopt met varen omdat ik altijd al mijn eigen bedrijf wilde starten. Het geeft me veel energie om in de markt bij te dragen. Mensen te helpen en eerlijk advies en begeleiding te geven.

Waarom Zeetoppers:

Omdat ik het fantastisch vind om mensen te spreken met dezelfde achtergrond en ze verder te helpen. Het is leuk, gezellig en het voelt natuurlijk. Dit vak geeft me veel uitdaging en vergt veel puzzelwerk. Mijn missie is pas geslaagd als alle puzzelstukjes in elkaar passen en werknemer en werkgever een perfecte match vormen.Meer over de Organisatie 

Zeetoppers is een bureau dat mensen met een zeevarende achtergrond in contact brengt met werkgevers. Dit kunnen bedrijven uit de scheepvaart zijn maar ook uit een andere branche. Op zee of aan de wal. Het gaat er voornamelijk om dat er een duurzame relatie gecreëerd word met kandidaat en werkgever.

Maritiem of juist niet?

De techniek, het onderhoud, het managen van personeel en veiligheid aan boord zijn een paar voorbeelden die bij vele bedrijven voorkomen. We hoeven dus niet alleen maritiem te blijven denken om uitdagende banen te vinden.

Research

Wij bezoeken regelmatig bedrijven waarvan wij weten dat kandidaten hun carrière daar kunnen voortzetten. We doen een diepgaande research zodat wij je precies kunnen vertellen wat de werkzaamheden zijn. Op deze manier geven we beter advies en komen kandidaten veel beter voorbereid op gesprek.

Doel en missie:

Doel: carrière mogelijkheden voor kandidaten creëren en bedrijven de voordelen van zeevarenden te laten ontdekken.
Missie: de beste schakel te zijn tussen kandidaten vanuit de scheepvaart en interessante werkgevers.

100% win-win

Onze kandidaten worden zeer goed geïnformeerd en komen voorbereid op gesprek.
Onze werkgevers zijn 100% op de hoogte wie er op gesprek komt. Zij weten wat de kandidaat kan en welke waarde deze kan toevoegen.
100% win-win.

Toegevoegde Waarde

Oprechte interesse naar de wereld van techniek, de maritieme wereld en hoe deze werelden elkaar kunnen vinden. Dit maakt ZEETOPPERS meer dan een toegevoegde waarde voor zowel bedrijven als voor kandidaten.

Zeetoppers steunt TheOceanCleanup te Delft.